Moderni ampumarata kaikentasoisille ampujille

Ratojemme modernit ja viihtyisät tilat tarjoavat erinomaiset puitteet niin vakavalle harrastukselle kuin elämykselliselle ammunnalle Helsingin keskustassa. Laajasta asevalikoimastamme löydät pienoispistooleita, pistooleita, revolvereja ja pistoolikaliiberisia karbiineja jokaiseen taitotasoon ja vaihtelevaan makuun.

Suomen kokeneimmat kouluttajat

Osuvalla työskentelevät Suomen kokeneimmat kouluttajat, jotka vastaavat turvallisuudesta ja ovat aina paikalla neuvomassa ampumiseen ja aseisiin liittyvissä asioissa. Vaikka kouluttajamme suhtautuvat turvallisuusasioihin vakavasti, ovat he rentoja ja helposti lähestyttäviä. Meillä käyvät kaikenikäiset miehet ja naiset kaikilta elämän aloilta, joten rohkeasti mukaan!

Tutustumiskäynti

Ensimmäistä kertaa Osuvan radalle?

Kiinnostaako ampumaharrastuksen aloittaminen, tai haluaisitko vain kokeilla ampumista? Tutustumiskäynnit on tarkoitettu uusille asiakkaille, jotka tulevat radallemme ensimmäistä kertaa ja joilla ei ole omaa asetta.

Tutustumiskäyntien aikana kokeneet kouluttajamme ovat jatkuvasti rinnallasi, ohjaavat turvalliseen asekäsittelyyn ja antavat vinkkejä ampumatekniikan parantamiseksi.

Tutustumiskäynti

69€

€/hlö

50min

/kerta

  • Perehdytys (n. 20 min.), jossa käsitellään aseiden toiminta, turvallisuussäännöt ja ampumatekniikan perusteet.
  • Ampumaosio (n. 30 min.), jossa ammutaan kouluttajien opastuksella 25 metrin matkalta pienoispistoolilla viiden laukauksen sarjoja. Tavoitteenamme on opettaa kaikille alusta asti mahdollisimman hyvä ampumatekniikka ja turvalliset toimintatavat radalla. Tyypillisesti tutustumiskäynnillä ehditään ampua 25-35 laukausta, ampujien tahdista riippuen.

Tutustumiskäynnin hintaan sisältyy kaikki tarvittava: ratamaksu, asevuokra, patruunat, maalitaulu, ohjaus ja valvonta.

Tutustumiskäynnillä ammutaan aina pienoispistoolilla. Niiden hyvä mekaaninen tarkkuus, pieni rekyyli ja suhteellisen hiljainen laukausääni tekevät niistä helppoja ampua ja auttaa keskittymään suoritukseen. Jos haluat ensimmäistä kertaa radalla käydessäsi ampua myös isommalla aseella, voit varata heti tutustumiskäynnin jälkeen tavallisen ratavuoron. Kouluttajamme päättävät millä aseilla uuden ampujan on turvallista ampua.

Huom!

Koulutukset toteutetaan joko suomeksi tai englanniksi. Turvallisuussyistä emme voi palvella asiakkaita jotka eivät hallitse toista näistä kielistä.

Älä tule ampumaan jos olet raskaana tai imetät. Voimakas äänenpaine ja ampuessa ilmaan vapautuva lyijy voivat olla haitallisia sikiölle / vauvalle.

Mitä tarvitset?

  • Kuvallisen henkilötodistuksen (pidämme tämän tallessa ammunnan ajan). Jos olet täyttänyt viisitoista mutta et vielä kahdeksaatoista tarvitset myös puhelinnumerolla varustetun kirjallisen suostumuksen huoltajaltasi.
  • Rennot vaatteet. Suosittelemme pitkähihaista paitaa jossa on kohtuullisen tiukka kaulus, jotta kuumat hylsyt eivät tipu kauluksesta sisään. Emme suosittele korkeakorkoisia jalkineita tai sandaaleja.
  • Avoimen mielen. Kouluttajillamme on varmasti annettavaa sinulle vaikka olisit ampunut aikaisemmin. Pidä mielessä, että kun puhutaan ampumisesta, tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa. Jos jokin askarruttaa, kysy ihmeessä!
  • Huomaathan, että radalle pääsee ainoastaan varaamalla ajan emmekä ota varauksia samalle päivälle. Varaus on tehtävä viimeistään edellisenä päivänä ajanvarauksemme ollessa auki. Nopein ja tehokkain tapa varata aika on soittaa ajanvarausnumeroomme 09-8569 6980.

Omalla aseella ampuvat

Jos sinulla on oma ase ja olet jo kokeneempi ampuja, voit varata vuoron tavalliselle ratavuorollemme, joskin kaikkien on luonnollisesti käytävä läpi lyhyt turvallisuusperehdytys ennen ensimmäistä ampumakertaa.

Kerro varausta tehdessäsi hieman aikaisemmasta kokemuksestasi niin kouluttajamme tietävät missä mennään. Muista ottaa kuvallisen henkilöllisyystodistuksen lisäksi kaikkien radalle tuomiesi aseiden hallussapitoon oikeuttavat luvat mukaan!

Ampumaratavuorot

Ratavuorot aloittelijasta ammattilaiseen

Osuvan ratavuoroille voi varata ajan kun on käynyt perehdytyksen, eli tutustumiskäynnin. Vuorot alkavat tasatunnein ja ovat pääasiassa 50 minuutin pituisia. Tarjoamme kolmenlaisia ratavuoroja:

Vapaa vuoro

Jäsenille joilla on oma ase. Vapaavuoron aikana radalla ei ole valvojaa. Vapaavuorot ovat varattavissa pääasiassa päiväsaikaan. Ampumaetäisyys on 25 metriä.

Valvottu vuoro

Suurin osa vuoroistamme on valvottuja vuoroja, joita on tarjolla joka päivä molemmilla radoilla. Radalla on valvoja ja ampua voi joko omalla, tai vuokra-aseella. Ampumaetäisyys on 25 metriä. Valvotut vuorot ovat avoimia sekä jäsenille että ei-jäsenille.

Ohjattu vuoro

Tehokasta ampumatreeniä kouluttajan ohjauksessa. Vuorot voivat palvella tiettyä lajia tai niissä voidaan keskittyä johonkin ampumisen osa-alueeseen, esimerkiksi tarkkuuteen tai nopeuteen. Ohjatut vuorot on tarkoitettu edistyneemmille ampujille ja niille osallistuminen edellyttää kouluttajan hyväksyntää.

Varaukset vuoroille tehdään puhelimitse, jäsenille on sähköinen ajanvaraus osoitteessa: aegispalvelut.avoinna24.fi/ajanvaraus

Jäsenyys

Sinun ei tarvitse olla jäsen ampuakseen Osuvalla, mutta mikäli rataa käyttää usein, se kannattaa. Jäseneksi voi liittyä vaikkapa ensimmäisellä kerralla radalla käydessään tai täyttämällä ja lähettämällä meille (sähköpostilla tai postilla) jäsenhakemuksen.

  • Ampuminen on Osuvan jäsenille edullisempaa kuin muille.
  • Jäsenillä on valittavanaan enemmän ratavuoroja kuin muilla.
  • Jäsenille tarjotaan erilaisia kilpailuja, kursseja ja tarjouksia.
  • Jäsenille voidaan lakisääteisten ehtojen täyttyessä kirjoittaa todistus harrastuneisuudesta, joka on aseluvan saamisen edellytys.

Osuvalla on tälläkin hetkellä reilusti yli tuhat jäsentä. Lähes puolet heistä on naisia ja merkittävällä osalla on kansainvälinen tausta. Alaikäraja jäsenyydelle on 15 vuotta. Osa jäsenistä käy radalla aktiivisesti joka viikko, osa vain muutaman kerran vuodessa.

Osuvan jäseneksi liitytään täyttämällä jäsenhakemuskaavake (tutustuthan myös jäsenyysehtoihin), jonka voi joko täyttää netissä ja tulostaa, tai pyytää radalta. Allekirjoitettu jäsenhakeumuskaavake toimitetaan Osuvan radalle kirjeitse (Osuva Range & Training, PL70, 00131 HKI), sähköpostilla (info@osuva.com) tai sen voi jättää meille ratakäynnin yhteydessä. Jäsenhakemus maksetaan laskulla ja käsittelyaika vaihtelee muutamasta päivästä kahteen viikkoon mutta olet oikeutettu jäsenhintoihin heti jätettyäsi hakemuksen.

Liittymismaksu maksetaan vain kerran, jäseneksi liityttäessä. Jäsenmaksu maksetaan vuosittain ja se on voimassa 12 kk kerrallaan. Jäsenyys jatkuu automaattisesti. Jos haluat perua jäsenyytesi, tee se viimeistään saatuasi tulevan vuoden laskun!